Tajna zdravlja i uživanja u životu nije ono što ste mislili!

Tajna zdravlja i uživanja u životu nije ono što ste mislili!

Manjak fizičke aktivnosti stvara vam frustracije oko viška kilograma? Umor od posla počinje se vidjeti na vašem licu? Čitate o tome kako biste trebali piti smoothije te odbijati slatko i čašu vina, no ne držite se toga te osjećaj nezadovoljstva i stres samo rastu? S obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom i potresima, dodatno opterećenje za vaše živce je zadnja stvar koja vam je potrebna.

Jesu li rigorozne prehrane i odricanja od malih zadovoljstava u životu zbilja ključ zdravlja ako nam ne donose pozitivne emocije? Svatko od nas vjerojatno zna priču o nekom djedici koji se nije držao takvih režima i doživio stotu sasvim zdrav.
Ključ dobre kvalitete života mogao bi ležati u ravnoteži među „dobrim i lošim“ navikama. Na primjer, ako ste unijeli više kalorija na ručku s prijateljima, pripazite da idući dan jedete zdravo i niskokalorično.

vitamini1

Priznati francuski onkolog David Khayat, u svojoj je knjizi “Prestanite se lišavati” predstavio manifest uživanja u životu na temelju ravnoteže. Prilagodite svoje životne navike i način prehrane svojoj dobi i ne uskraćujte si životna zadovoljstva.

Uz to, dr. Khayat kaže da zdravlje leži u unosu vitamina u obliku povrća i voća ili pak dodataka prehrani (naročito vitamin C i D), fizičkoj aktivnosti i novim mentalnim izazovima. Ne smijemo izostaviti ni „5 anđela čuvara“ koji nam olakšavaju život: smijeh, san, seks, pozitivne emocije i mikrobiom u crijevima.

Dok ćete se za prva tri “anđela čuvara” trebati ipak pobrinuti sami, za pozitivne emocije i mikrobiom u crijevima pobrinut ćemo se mi ;).

vitamini2

Odgovori