Jednostavni i lagani raw food čokoladni kolač

Jednostavni i lagani raw food čokoladni kolač

Ovaj raw food čokoladni kolač napravit ćete u tren oka

Sigurno ste već mnogo puta čuli za pojam raw food, no kao što se kaže, ponavljanje je majka znanja! Raw food je engleski naziv za sirovu hranu. Prehrana bazirana na sirovoj hrani podrazumijeva konzumiranje prirodnih, svježih i neprocesuiranih namirnica.

Namirnice u raw food prehrani ne izlažu se temperaturi većoj od 50 stupnjeva celzijevih, jer se tako čuvaju prijeko potrebni enzimi koji omogućuju razgradnju hranjivih tvari u našem organizmu.

No kako vas ne bismo zamarali samo pustim rečenicama i definicijama, evo i jedna zanimljivost! Poznato je da su u SAD-u zabilježeni slučajevi izlječenja neizlječivih bolesti, isključivo uz pomoć raw food dijete! Kako mislimo na vaše zdravlje pripremili smo vam jednostavan recept za raw food kolač! Da, i kolač može biti zdrav ako koristite prave namirnice.

Sastojci za raw food čokoladni kolač:

Opis pripreme

Korak 1.

Zgnječite banane te im dodajte ostale spomenute sastojke. Sve zajedno stavite u blender i miksajte tako dugo dok ne dobijete glatku smjesu.

Korak 2.

Dobivenu glatku smjesu stavite u manji kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Korak 3.

Jednostavnim i lakim korakom, stavite kalup u frižider i ostavite kolač da se stisne. 

I – to je to! Vaš savršen raw food kolač gotov je kad kažete keks. Jedite svjesno, osjećajući svaki sastojak koji se nalazi u kolaču. Užitak je zagarantiran. 😊

SASTOJCI

Odgovori