Baba ganuš iliti stidljivi tata

Baba ganuš iliti stidljivi tata

Uz humus i falafel, ovaj namaz neobičnog imena (u prijevodu: stidljivi tata) je najpopularniji namaz u zemljama koje leže uz obale istočnog Mediterana. I ovaj namaz, baš poput spomenutih, volimo zbog jednostavne pripreme i bogatog okusa.

Za izradu vam je potrebno svega nekoliko namirnica, za koje smo sigurni da ih imate kod kuće ili ih možete nabaviti na Annona internet trgovini:

Kako se pripema baba ganuš?

Ispecite patlidžane na roštilju ili u pećnici, oljuštite ga, ocijedite i izgnječite vilicom. Nakon toga dodajte domaći tahini, sok od limuna, češnjak, peršin i sol. Po želji sve zalijte s malo maslinova ulja.

Baba ganuš možete poslužiti kao namaz uz prepečeni kruh ili kao prilog/salatu uz glavno jelo.

Dobar tek! 🙂

Odgovori