5 zabavnih načina koji će vas natjerati da se svakodnevno krećete barem 60 minuta

5 zabavnih načina koji će vas natjerati da se svakodnevno krećete barem 60 minuta

Eh, da vam je barem jedan dan ponovo biti dijete pa da osjetite tu njihovu neiscrpnu energiju! Veselili bi se svakom novom danu, neumorno trčkarali okolo i jedva čekali svaku fizičku aktivnost koja vam se nađe na putu.

Djeca intuitivno znaju da je kretanje itekako važno za naše zdravlje. A znali ste i vi, sve dok niste odrasli. Posao te briga oko djece i kuće, uzimaju puno vremena, ali i snage. I dok djeca nakon škole tek veselo trče i zabavljaju se, vi nakon svih obaveza najviše uživate zavaljeni u omiljenu fotelju.

No znate li da je samo jedan sat kretanja dnevno dovoljan za postizanje dobrog zdravlja, kao i raspoloženja?

Kako bismo vas motivirali na prijeko potrebno kretanje, pripremili smo vam nekoliko fizičkih aktivnosti koje možete činiti na potpuno zabavan način. Baš onakav, kakvog biste se i sami dosjetili da ste ponovo dijete.

Okupite djecu i zajedno na rolanje!

Vjerujemo da nema čovjeka koji ne voli rolanje! Posebice djeca obožavaju ovaj oblik aktivnosti. Zato, okupite svoju djecu i partnera te svaki dan barem jedan sat provedite rolajući se!

Osim što ćete se super zabaviti i kvalitetno provesti zajedničko vrijeme, rolanjem ćete ojačati i svoje noge. Ako nam ne vjerujete, probajte i uvjerite se sami. Vidjet ćete kako će vas sljedeći dan boljeti noge.

A kada boli, znači da mišići rade. 😊

Biciklom do zacrtanog cilja

Što kažete na malo natjecanje između vas i vašeg partnera? Ili možda prijatelja ili prijateljice?

Zajedno odredite rutu, a onaj tko prvi stigne na odredište, pobjeđuje! Na kraju mjeseca izbrojite svoje pobjede i podijelite neku simpatičnu nagradu. Primjerice, neko fino craft pivo ili ukusnu tlačenicu. Zašto ne? 🙂

Osim što ćete biti motivirani osvojiti nagradu, bit će i vrlo zabavno. Zato, neka igra počne!

I hodanje može biti zabavno!

Već dugo vremena razgovarate s prijateljicom kako ćete zajedno učiniti nešto po pitanju fizičke aktivnosti? Ali uvijek sve ostane samo na riječima, jer ipak je ljepše sjediti kod kuće i ispijati najdražu kavu. Došlo je vrijeme da povučete svoju prijateljicu za rukav.

Ako ste te sreće da vam se u blizini nalazi potok, šuma ili možda vinograd, zajedno prošečite tamo. Razgovarajte putem, uživajte u prirodi, suncu i njezinom društvu.

I obavezno sa sobom ponesite vodu!

A što je s vrtlarenjem?

Vrtovi su puni povrća koje treba osloboditi od korova. No to ponekad zna biti dosadno. Zato, što kažete na ideju da vrtlarenje pretvorite u svojevrstan trening? Iako to i jest mali trening za istezanje, za svakih nekoliko minuta slobodno napravite i pokoji svjestan čučanj.

Mogli biste jedan dan pozvati prijateljicu da vam pomogne oko uređenja vrta, a idući dan uslugu možete vratiti tako što ćete vi pomoći njoj. Možete se dogovoriti i da nakon svakih pola sata zajedno napravite nekoliko čučnjeva.

Ne, nismo ludi! Samo smatramo da je udvoje sve lakše i zabavnije! Osim toga, uživat ćete u najboljem društvu i učiniti super stvar za svoje zdravlje.

S dobrim društvom na planinarenje!

Zamislite samo taj neodoljivi trenutak kada stojite na vrhu planine, udišete svjež i čist zrak i osjećate kako vam vjetar kao prstima prolazi kroz kosu.

Iako planiranje zna biti teško i naporno, uz cool ekipu ništa nije teško. Upišite se u planinarsku grupu, upoznajte nove ljude i krenite zajedno na planiranje! Upoznajući se sa ljudima sličnih zanimanja, napor će pasti u drugi plan i nećete niti primijetiti da ste stigli do vrha!

Za nagradu ćete uživati u neprocjenjivom pogledu koji planina pruža.

Odgovori